Cutremure stiri: 506

McLaren P1, un supercar hibrid de peste 900 CP, se lansează la Geneva 2013

21 feb. 2013,, 16:29   Ştiri Auto
1279 0

Foto: informatiiauto.ro

Cu o lună înaintea deschiderii Salonului Auto de la Geneva, McLaren a confirmat că va prezenta în premieră mondială versiunea de producţie a lui McLaren P1, oferind acum şi primele detalii ale motorizării hibride.

Versiunea de producţie a supercar-ului McLaren P1 a fost confirmat pentru cea de-a 83-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva.



Conform ultimelor informaţii, McLaren P1 va avea o planşă de bord inspirată din lumea curselor şi performanţe înalte ce pot fi aşteptate de la un vehicul la care s-a pus mult accent pe modul „Race”.



Vizual, şoferul va vedea modelului McLaren P1 cum se transformă într-o maşină pregătită pentru pistă. În modul „Race”, aripa dublă ajustabilă se extinde şi modifică aerodinamica pentru o stabilitate mximă. De asemenea, în modul „Race” ecranul digital al bordului include un set de lumini în partea superioară, verzi, urmate de roşii şi în final albastre. Acestea acţionează ca indicator pentru schimbarea treptelor de viteză, similar maşinilor de Formula 1.



Preţul modelului McLaren P1 este estimat la circa 900.000 euro şi producţia va fi limitată la 500 unităţi. În ceea ce priveşte motorizarea, producătorul britanic a spus doar că va oferi peste 600 CP per tonă.


McLaren P1 are un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un motor V8 de 3,8 litri twin-turbo şi un motor electric, ce împreună dezvoltă 903 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm. Astfel se asigură un răspuns instant pe orice plajă de turaţii, similar unui motor cu aspiraţie normală. Emisiile, mai mici de CO2 de 200 g/km în ciclul combinat, sunt reduse la zero în modul de condus 100% electric, în timp ce sistemele derivate din Formula 1 – DRS şi IPAS oferă o creştere a vitezei pe liniile drepte şi o majorare instant de putere.



Unitatea V8 de 3,8 litri twin-turbo a noului McLaren P1 este o nouă versiune a unităţii M838T, ce a fost semnificativ îmbunătăţită pentru o răcire optimizată şi durabilitate în timpul încărcării superioare. Blocul motor a fost proiectat într-un mod unic pentru a încorpora şi motorul electric. Unitatea V8 pe benzină dezvoltă 728 CP la 7.500 rpm şi 720 Nm la 4.000 rpm. Motorul electric, dezvoltat de McLaren, produce 176 CP şi cuplu maxim de 260 Nm încă de la pornire, mărind răspunsul acceleraţiei, iar cuplul maxim total de 900 Nm este livrat la doar 4.000 rpm. Adiţional, sistemul de „boost” IPAS oferă, instant, un plus de 179 CP.

În modul 100% electric, supercarul McLaren P1 poate parcurge peste 10 km, suficient pentru o călătorie în oraş. Când bateriile sunt descărcate, motorul pe benzină intervine automat pentru a menţine propulsia şi pentru încărcarea bateriilor. Acestea cântăresc doar 96 kg şi pot fi reîncărcate în circa 2 ore.

Mai multe detalii vor fi oferite în săptămânile viitoare, înainte ca modelul McLaren P1 gata de producţie să-şi facă debutul mondial la Salonul Auto de la Geneva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав