X 
Cutremure stiri: 506

PREMIERĂ: Filmul despre drama moldovencelor plecate ilegal în Europa va fi proiectat la Chişinău

22 feb. 2013,, 11:00   Showbiz
3578 0
Foto : facebook.com
Filmul documentar „Mama Illegal”, care povesteşte despre viaţa moldovencelor plecate peste hotare, va fi prezentat pe 6 martie la Chişinău.

Documentarul realizat de jurnalistul Ed Moschitz de la televiziunea austriacă ORF are ca temă migraţia ilegală şi impactul acesteia asupra familiilor lăsate acasă. Ca studiu de caz, filmul redă şapte ani din viaţa a trei femei din Republica Moldova, care lucrează ca menajere în Austria şi Italia, înregistrînd atît momente tragice, cît şi de bucurie.

Proiecţia din Chişinău va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Ed Moschitz. Evenimentul va avea loc la cinematograful “Odeon”.

Coloana sonoră a filmului ”Mama Illegal” este realizată de formaţia ”Zdob şi Zdub”.

”Mama Illegal” a cîştigat în 2012 premiul mare la Festivalul Filmelor despre Drepturile Omului ”One World” de la Bruxelles, beneficiind şi de alte selecţii oficiale şi nominalizări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав