Cutremure stiri: 502

Lupta politică influenţează extrem de negativ asupra economiei şi mediului de afaceri – Ion Tornea

22 feb. 2013,, 14:25   Politică
3468 0
Foto : viitorul.org
"Lupta politică declanşată în ultima perioadă de timp în Republica Moldova influenţează extrem de negativ asupra dezvoltării economiei şi creării unui mediu de afaceri atractiv pentru investiţii", consideră expertul economic din cadrul IDIS "Viitorul", Ion Tornea.

Solicitat de reporterul "Infotag", expertul a menţionat că toate disensiunile la nivel politic, transmit un semnal foarte negativ investitorilor străini, pentru care stabilitatea politică a unei ţări este factorul determinant în luarea deciziei de a investi.

"Dacă avem instabilitate la nivel politic, nu ne putem aştepta la investiţii serioase. S-a discutat în ultimul timp tot mai mult despre oligarhizarea puterii, preluare ilegală de afaceri etc. Acest lucru demonstrează odată în plus că în Moldova nu funcţionează legea. Evident că în astfel de condiţii oamenii de afaceri şi investitorii străini îşi pierd încrederea faţă de instituţiile statului, încredere, care nici pînă acum nu era foarte mare. Toţi ştiam că instituţiile statului sînt slabe şi corupte, iar scandalurile din ultima perioadă confirmă acest fapt", a menţionat Ion Tornea.

Expertul a menţionat că războiul politic declanşat opreşte şi toate procesele de reformă şi schimbări iniţiate pînă acum.

"Fiind implicate în bătălii politice, autorităţile nu au timp pentru reforme şi schimbări. Interesele cetăţenilor sînt în coada listei de priorităţi a politicienilor. Prioritar pentru ei acum este lupta politică şi lupta pentru supremaţie în această ţară", susţine expertul.

În opinia lui Ion Tornea, acest lucru este regretabil, deoarece, în mare parte, mediul de afaceri este cel care contribuie la formarea bugetului ţării, iar oamenii de afaceri aşteaptă schimbări spre bine, și nu invers.

"Evident că, în actualele condiţii, nu putem vorbi despre anumite schimbări spre bine, stimulente pentru oamenii de afaceri, crearea condiţiilor decente de muncă etc.", a conchis expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав