Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Nantoi: Politicienii trebuie bătuți cu bîta

22 feb. 2013,, 14:51   Politică
7469 3
Foto : interakt.md
Spectacolul politic va continua, iar prim-ministrul Vlad Filat nu va demisiona. Aceasta este opinia analistului politic Oazu Nantoi, care susține că „politicienii nu sînt sensibili la demiterile la solicitarea cuiva”.

„Lupu nu are decît să insiste. El a fost mai puțin insistent atunci cînd i s-a propus să devină spicher pe timpul lui Voronin. De facto, AIE nu există, iar de jure continuă să funcționeze. Partidul Democrat nu și-a retras miniștrii din cabinetul de miniștri”, a declarat pentru NOI.md Nantoi.

Analistul mai spune că „în continuare, vom avea parte de spectacol, iar Guvernul va fi funcțional”.

„Chiar și proiectele de lege propuse de Guvern ar putea fi votate în Parlament, deși nu de către deputații partidelor de guvernămînt. Politicienii vor continua să facă declarații, de care deja mi-i lehamite. Politicienii trebuie bătuți cu bîta, însă noi ne ghidăm în continuare de declarațiile lor”, a afirmat Nantoi.

De cealaltă parte, analistul politic Petru Bogatu califică propunerea președintelui Parlamentului, Marian Lupu, drept „iresponsabilă”. „Cel mai prost lucru care i se poate întîmpla Republicii Moldova acum.

El a declarat că „dacă prim-ministrul Vlad Filat va da curs solicitării lui Marian Lupu și va demisiona, acest lucru ar însemna căderea Guvernului cu șanse minime de instalarea altui guvern”.

„Nu sînt prezicător și nu pot spune cu ce se va termina această criză guvernamentală, însă pot spune că, în condițiile actuale, neînțelegerile se acutizează, iar liderii politici nu reușesc să găsească limbaj comun. Nu văd cum, în termenii Constituției, s-ar putea instala un alt guvern. Alegerile anticipate ar însemna încă un an pierdut. Iar țara va deveni neguvernabilă. Această propunere afectează sfera vieții publice, sociale. Persoanele lucide trebuie să descurce ghemul neînțelegerilor”, a menționat Bogatu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?