Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Pragul de vîrstă pentru acordarea ajutorului social a fost micșorat

25 feb. 2013,, 09:00   Societate
4012 0
Foto : blogspot.com
Modul de stabilire și de plată a ajutorului social a suportat modificări. Astfel, a fost micșorat pragul de vîrstă, de la 75 de ani la 62, pentru acordarea ajutorului pe perioada rece a anului, iar la calcularea veniturilor vor fi ignorate veniturile obţinute din activitatea agricolă în gospodăriile casnice auxiliare.

Cabinetul de Miniștri a aprobat în acest sens Proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la completarea și modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social, notează NOI.md.

Mai mult, Proiectul mai prevede majorarea de la 60 la 120 de lei, a ignorării din veniturile salariale pentru fiecare membru al familiei.

Premierul Vlad Filat a mai propus în cadrul ședinței ca pe viitor să fie excluse bunuri, ca televizorul și frigiderul, să nu fie luate în calcul atunci cînd se stabileşte dreptul de a beneficia de ajutorul social pentru perioada rece a anului.

Pentru plățile ajutorului social au fost prevăzute 448 milioane de lei, iar pentru acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului – 136 de mln de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?