Cutremure stiri: 502

PCRM insistă asupra stabilirii datei alegerilor parlamentare anticipate

26 feb. 2013,, 14:46   Politică
3772 2
Foto: elldor.info
Partidul Comuniștilor se adresează tuturor deputaților din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană cu inițiativa de a stabili de comun acord data alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit PCRM, alegerile trebuie să aibă loc nu mai tîrziu de mijlocul lunii iunie 2013, relatează NOI.md. Totodată, PCRM solicită liderilor AIE să renunțe la funcții, începînd cu președintele Parlamentului, prim-ministrul și miniștrii. Comuniștii solicită AIE să dea garanții că în aceste funcții vor fi înaintate alte persoane, iar conform Constituției, să creeze condiții pentru alegeri anticipate în țară. „Refuzul de a examina aceste inițiative va fi, fără îndoială, evaluat ca o continuare a retenției ilegale și forțate a puterii de stat”, menționează PCRM.

De asemenea, PCRM cere garanţii legislative suplimentare împotriva falsificării alegerilor şi cumpărării alegătorilor. De asemenea, fracțiunea solicită reformarea Comisiei Electorale Centrale şi a CCA pentru ca acestea să fie puse sub controlul societăţii civile. Sursa citată anunță AIE că „scandalurile de corupție în cadrul alianței de guvernare au confirmat că Republica Moldova se află cub controlul absolut al unui grup criminal”.

Menționăm că, anterior, prim-ministrul a declarat că PLDM denunță acordul AIE și solicită revizuirea unui nou acord, care a fost elaborat de PLDM. Ulterior, și prim-vicepreședintele Parlamentului a declarat că renunță la această funcție, după ce aceasta a fost exclusă cu votul unanim PCRM- PLDM. La scurt timp după aceasta, democrații au solicitat și premierului să-și dea demisia, specificînd că negocierea unui nou acord AIE poate avea loc doar dacă va fi satisfăcută această condiție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав