X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Gările auto achită lunar o taxă Partidului Liberal – declarație

26 feb. 2013,, 15:56   Societate
19541 22
Foto: flickr.com
Odată cu venirea lui Gheorghe Șalaru în fruntea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, fiecare gară auto din țară este obligată să achite lunar o anumită sumă în susținerea Partidului Liberal. Acuzațiile vin din partea unui fost inspector al Secției control intern, din cadrul întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”, Tudor Donos, care susține că numai de la Gara Auto Centru și Sud-Vest din capitală lunar se acumulează peste 200 de mii lei mită, relatează NOI.md.

Potrivit lui Donos, la doar cîteva luni de la venirea lui Șalaru în MTID, director general al ÎS „Gările și Stațiile Auto” a fost numit Oleg Platonov, care ar fi fiul lui Gheorghe Șalaru, iar șef de gospodărie – Tudor Pretinschi, care ar fi cumnatul lui Șalaru. Astfel, cei doi ar fi organizat o schemă prin care fiecare microbuz care activează pe o rută interurbană achită cîte 900 de lei, iar fiecare autobuz – cîte 1500 de lei lunar. Totodată, și fiecare Gară Auto trebuie să plătească o anumită sumă care nu se indică nicăieri, iar cei care refuză să plătească sînt înlăturați.

„Schema a apărut la 3-4 luni de la apariția lui Șalaru, iar domnul Pretinschi mi-a zis direct că trebuie de ajutat partidul. Am ajuns la cifra de 200 de mii de lei lunar, numai la două gări: Gara Auto Centru și Gara Auto de Sud-Vest din Chișinău”, a spus Tudor Donos. Mai mult, acesta spune că, fiind în funcția de inspector al Secției control intern, a încercat să se implice, dar a fost dat la o parte. „Eu am lucrat două luni și nu făceam nimic. Primeam salariul și citeam gazete”, a mărturisit fostul angajat.

Acesta a mai menționat că s-a adresat cu scrisori la Procuratura Generală, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, premierului Vlad Filat, președintelui interimar Marian Lupu, și președintelui Nicolae Timofti, însă, deocamdată, fără nici un rezultat. De șapte luni, Tudor Donos nu mai este angajat al întreprinderii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?