X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Filat: Cei care nu se regăsesc în AIE trebuie să-și retragă miniștrii

28 feb. 2013,, 10:46   Politică
4739 4
Foto : trm.md
Prim-ministrul Vlad Filat spune că Alianța pentru Integrare Europeană există, „iar dacă cineva nu se mai regăseşte în această coaliţie, trebuie să-şi retragă exponenţii săi din Guvern şi să se declare a fi în opoziţie”. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, difuzată la postul public de televiziune.

Filat a mai specificat că este gata să reacționeze la apelul președintelui Timofti și că partidul pe care îl conduce să facă doi pași înapoi și să revină la vechiul acord, însă cu o condiție. „Să discutăm modificarea lui”, a spus Filat.

„Atîta timp cît partidele politice constituante ale alianţei se află în actul guvernării, Alianţa pentru Integrare Europeană există. În cazul în care cineva nu se mai regăseşte în această coaliţie, trebuie să-şi retragă exponenţii săi din Guvern şi să se declare a fi în opoziţie””, a specificat Filat

Totodată, premierul a spus că divergențele din AIE nu au apărut după anunțul pe care l-a făcut pe data de 13 februarie, precum că PLDM se retrage din AIE, ci după incidentul din Pădurea Domnească, care a avut loc pe data de 23 decembrie.

„Gravitatea situației a reprezentat cazul vînătorii din Pădurea Domnească. Acel caz a demonstrat cît de gravă este situația nu doar într-o instituție, dar în sistemul instituțional din Republica Moldova. Atunci s-a încercat și, în parte, s-a reușit mușamalizarea unui omor. Aceasta arată gravitatea situației”, a menționat Vlad Filat.

”Acordul AIE2 a fost o înțelegere ce ține de partajarea funcțiilor, iar din acest acord eu nu am ieșit. În acea zi de 13 nu am vorbit că trebuie să aruncăm țara în haos, ori varianta zero înseamnă fără Guvern, fără Parlament”, a continuat premierul.

Totodată, Filat a ținut să-i dea replică președintelui Parlamentului, Marian Lupu, care, ieri, a acuzat Guvernul de nefuncționalitate. „Guvernul este funcțional chiar dacă sînt dificultăți, care reprezintă rezultatul direct al acestei situații politice dificile, pe care o parcurge Republica Moldova. Nu este prima situație care a existat și care a fost depășită. Partidele din AIE ar trebui să înceapă negocierea în vederea unui nou acord pentru asigurarea funcționalității instituțiilor statului și o bună guvernare în Republica Moldova”, a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?