Cutremure stiri: 504

Ghelici vrea să-i trimită pe Filat, Recean și Streleț „la răcoare”

28 feb. 2013,, 16:30   Politică
4995 2
Foto: noi.md
Președintele asociației „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, vrea atragerea la răspundere a premierului Vlad Filat, ministrului de Interne, Dorin Recean, și liderului fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, pentru exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. Solicitarea vine drept urmare a interceptărilor telefonice dintre cei trei și șeful fiscului, Nicolae Vicol, relatează NOI.md.

Ghelici a constatat că pînă acum nimeni nu s-a adresat procuraturii pe marginea acestui caz, de aceea a decis să înainteze el o solicitare oficială către Procuratura Generală. Ghelici a solicitat instanței să fie informat în scris, fie despre pornirea urmăririi penale, fie despre respingerea ei. Totuși, „dacă procuratura va refuza pornirea urmăririi penale, vom apela la judecată”, a menționat președintele asociației.

Potrivit legislației, persoanele cu demnitate publică, găsite vinovate de „exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu” riscă pedepse cu închisoare de pînă la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la cinci ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав