X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Statuia de ceară care ŞOCHEAZĂ. Lenin RESPIRĂ

1 mar. 2013,, 09:31   Externe
3679 0
Foto: obozrevatel.com
Dacă Muzeele Madame Tussauds au sute de statui de ceară cu vedete, la Moscova există o statuie de ceară a lui Lenin. Doar că replica din ceară a fostului lider comunist respiră.
Un muzeu privat din Moscova a stîrnit o adevărată controversă după ce a expus o statuie de ceară a lui Lenin. Replica din ceară îl înfăţişează pe fostul lider comunist întins pe catafalc. Sute de oameni au luat cu asalt muzeul pentru a vedea statuia lui Lenin.

"Gusturile diferă. Unora le place statuia, alţii se tem să intre la început şi ies cu zîmbetul pe buze. Este interesant să îl vezi pe Lenin cum respiră. Statuia este piesa de rezistenţă a muzeului", spune Elena Klemnisheva, curator muzeu.

Lenin a fost îmbălsămat imediat după moartea sa, în 1924, şi expus într-o raclă de sticlă la mausoleul dedicat memoriei sale, în Piaţa Roşie din Moscova. Momentan mausoleul este închis pentru renovare, iar autorităţile au anunţat că redeschiderea va avea loc în aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав