X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, nu a ajuns în colegiul CSM

1 mar. 2013,, 09:58   Societate
3246 0
Foto: constitutia.md
Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, nu a întrunit numărul de puncte necesar pentru a deveni membru al colegiului de evaluare al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Purtătorul de cuvînt al CSM, Vasile Guţu, a relatat pentru Agenția "Infotag" că ex-judecătorul în vîrstă de 70 de ani a pierdut în faţa Dianei Scobioală-Sîrcu, cadru didactic la Institutul Național de Justiție, aleasă în acest post.

Concursul de selectare a membrilor colegiului de evaluare a activității judecătorilor, anunțat la sfîrșitul lunii octombrie 2012, a avut loc de mai multe ori: CSM însă a respins candidaţii care şi-au depus dosarele.

Colegiul de evaluare se înfiinţează pe lîngă CSM, fiind compus din cinci judecători din instanţe de toate nivelurile (Curtea Supremă de Justiție – doi, curțile de apel – doi și un judecător din partea judecătoriilor de prima instanţă). Din colegiu mai fac parte şi doi reprezentanţi ai societăţii civile. Membrul colegiului de evaluare are un mandat de patru ani, dar nu poate exercita două mandate consecutiv.

Victor Puşcaş este judecător şi fost şef al Curţii Constituţionale, ex-președinte al Curţii Supreme de Justiţie, cu o experienţă de activitate în domeniul justiţiei de peste 40 de ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?