X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Părinții persoanelor decedate în războiul de pe Nistru și cel din Afganistan vor primi ajutor financiar

1 mar. 2013,, 12:57   Politică
3155 0
Foto: blogspot.com
Părinții persoanelor participante la acțiunile de luptă de pe Nistru și din războiul din Afganistan, care au decedat, vor primi 500 de lei lunar în calitate de ajutor material. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în prima lectură de Parlament și prevede acordarea ajutorului pentru părinți după ce au atins vîrsta de pensionare, relatează NOI.md. Deși au salutat proiectul, majoritatea deputaților nu au rămas mulțumiți de conținutul acestuia, care, potrivit lor, trebuie să suporte modificări.

Deputatul neafiliat Vadim Mișin a spus că din proiect trebuie exclus termenul ”persoane decorate post-mortem cu Ordinul ,,Ștefan cel Mare””, iar banii să fie oferiți în general tuturor celor căzuți în război. Totodată, deputatul PL, Ghenadie Brega, a menționat că PL va susține proiectul, însă și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că un proiect similar, transmis Guvernului de PL, nu a fost susținut. Deputatul a solicitat ca un ajutor financiar în valoare de 500 de lei să primească și părinții persoanelor care au rămas invalizi de gradul I și II. „Noi îl susținem, dar cum o să ne uităm în ochii celor țintiți la pat, care nu se pot deplasa?” a întrebat deputatul Brega. La rîndul său, autorul proiectului, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, a răspuns că pentru cei invalizi sînt prevăzuți bani din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Totodată, PCRM a propus ca în proiect să se menționeze cine va primi banii – ambii părinți sau fiecare separat. Potrivit lor, în cazul în care aceștia sînt divorțați, ar putea exista probleme. În acest context, deputatul PLDM, Veaceslav Ioniță, a propus ca proiectul să prevadă cîte 250 de lei pentru fiecare părinte în parte.

Într-un final, deputații au decis că pînă la votarea în lectura a doua, proiectul să fie modificat, ținînd cont de propunerile din partea deputaților.

În războiul de pe Nistru și în cel din Afganistan au decedat în total peste 600 de ostași moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?