X 
Cutremure stiri: 506

Dmitri Constantinov: Comanda politică a fost executată la solicitarea lui Mihail Formuzal

1 mar. 2013,, 15:43   Societate
3539 0
Foto: vfokuse.md
Ceea ce s-a întîmplat cu compania "MoldIugVin" – blocarea conturilor, amenzile de milioane – reprezintă o comandă politică pe care Inspectoratul Fiscal (IFPS) a executat-o la solicitarea bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal. Astfel președintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Dmitri Constantinov, a comentat acuzațiile bașcanului de "discreditare a parlamentarismului Găgăuziei".

Potrivit Agenției "Infotag", care citează o scrisoare a lui Constantinov către Formuzal, spicherul APG scrie: "Discursul a subliniat, pentru a cîta oară, că Dvs., ca șef al Găgăuziei, vă vedeți în postura de stăpîn unic și cel mai mare politician nu doar al autonomiei, dar și al întregii Moldove". "Dorind să obțineți cu orice preț victoria la alegerile pentru APG pentru Dvs. și pentru patronul Dvs. politic – prim-ministrul, liderul PLDM, Vlad Filat, ați fost gata să "treceți cu tăvălugul" peste orice conducător care nu a dorit să joace după regulile Dvs., mai exact, să joace cum îi cîntați", se spune în scrisoare.

În opinia lui Constantinov, bașcanul ar fi trebuit să se intereseze la inspectoratul fiscal al Găgăuziei despre esența celor întîmplate, pentru că unuia dintre cei mai mari agenți economici din autonomie i-au fost arestate conturile și i s-au aplicat amenzi de 9 mil. lei.

"În alte cazuri, cînd erau vizate interesele personale ale Dvs., întreprinderile prietenilor Dvs., nu ați ezitat să faceți uz de orice pentru a-i "scoate basma curată", inclusiv ați făcut apel către consiliul de securitate de pe lîngă președintele Republicii Moldova. În privința întreprinderii "MoldIugVin" nu ați făcut acest lucru, pentru că acolo nu există interesele și influența Dvs.", afirmă spicherul APG, menționînd că în prezent, în linii mari, bașcanului nu îi pasă de Găgăuzia și de problemele acesteia.

Conform spuselor lui Constantinov, "singurul lucru la care se gîndește șeful autonomiei este ce va fi cu el personal peste 1,5 ani, cînd îi va expira mandatul, de aceea, el a hotărît să ducă război împotriva tuturor de partea PLDM-ului".

În înregistrările unor convorbiri telefonice care au ajuns în presă și în care răsună vocile unor persoane asemănătoare cu ale şefului IFPS, Nicolae Vicol, și premierului Vlad Filat, este vorba despre blocarea conturilor fiului spicherului APG, Leonid Constantinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав