Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Usatîi, criticat în Parlament de către PD și PCRM și apreciat de PLDM

1 mar. 2013,, 16:35   Politică
5174 1
Foto: tv7.md
Membrii Partidului Liberal Democrat au părăsit ședința Parlamentului, exprimîndu-și nemulțumirea față de proiectul de hotărîre privind reforma în domeniul sănătății, care urma să fie votat. Întrucît PCRM și PDM au înaintat inițiative legislative cu conținut similar, acestea au fost comasate într-un singur proiect. Prin intermediul lui, deputații îi solicită ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, să suspende toate ordinele emise în legătură cu reforma Ministerului Sănătății. Printre acestea se regăsește și ordinul cu privire la comasarea unor instituții medico-sanitare, care a stîrnit discuții aprinse în societate.

Liberal-democrații au criticat dur proiectul, menționînd că Ministerul Sănătății are dreptul să intervină cu asemenea ordine. “Propun să discutăm miercuri în ședința comisiei aceste proiecte, mai ales că ordinele ministrului au fost anulate. Să nu facem PR”, a spus deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu.

Pe de altă parte, deputații PDM și PLDM susțin că ministrul nu trebuie să emită ordine care nu au suportul legislativului. Astfel, prin intermediul proiectului, Guvernului i se propune să prezinte strategia de reformare a sistemului de sănătate, iar, ulterior, deputații vor face unele recomandări la adresa Ministerului Sănătății, care trebuie întreprinse în legătură cu reforma în sistemul de sănătate.

„Opiniile specialiștilor din domeniul academic și cel medical nu au fost luate în considerare. Reformele trebuie să fie votate prin acte legislative, însă solicitările deputaților nu au fost auzite”, a spus autoarea proiectului, deputatul PDM, Valentina Stratan.

Pînă la urmă, proiectul a fost aprobat cu votul unanim al deputaților prezenți în acel moment la ședință. Cu cîteva minute înainte de a fi supus votului, PLDM a părăsit sala. Proiectul a fost elaborat în contextul audierilor ministrului Sănătății din data de 28 decembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?