X 
Cutremure stiri: 506

60% din bacalaureați nu sînt buni pentru a fi admiși la studii universitare

4 mar. 2013,, 15:43   Societate
3524 1
Foto : arena.md
Învăţămîntul preuniversitar din Moldova necesită schimbări radicale. Potrivit datelor primului recensămînt şcolar din Republica Moldova, realizat de Institutul de Politici Publice la solicitarea Ministerului Educaţiei, mai mult de jumătate din absolvenţii de bacalaureat nu sînt buni pentru a fi admiși la studii universitare.

„Analiza datelor colectate relevă faptul că dimensiunea claselor rămîne mică, iar copilul care învaţă într-o clasă cu 4-5 elevi, prin definiţie, ia un start tîrziu şi rău”, a menţionat ministrul Educației, Maia Sandu.

Potrivit ministrului, Moldova are nevoie de şcoli mari. „Noi avem nevoie de şcoli puternice, în care se vor investi bani, iar copiii se vor afla în competiţie şi vor beneficia de o educaţie bună. Noi avem nevoie de învăţămînt de calitate”, a spus Maia Sandu.

Potrivit ministrului, un alt criteriu în domeniu îl constituie pregătirea, atragerea și menținerea unor profesori buni. „La ora actuală, noi avem puține cadre didactice tinere și puține cadre didactice bune. În vara anului trecut au fost disponibilizate 236 de cadre didactice”, a mai adăugat ea.

În recensămînt au fost incluse instituțiile de învățămînt general (școlile primare, gimnaziile, școlile medii și liceele) din toate raioanele și municipiile Republicii Moldova, cu excepția celor din stînga Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав