Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Live : Grupurile Parlamentare prezintă poziția privind demisia Guvernului

5 mar. 2013,, 10:37   Politică
3223 3
Foto: noi.md
UPDATE. Valeriu Streleț, liderul fracțiunii PLDM: Guvernul deseori a activat ca unul de sacrificiu, fiind pus în situația să cerșim voturi pentru adoptarea unor legi, în schimbul unor compromisuri. Cine va beneficia de rezultatul votului de azi? Cetățenii? La baza exercițiului declanșat sînt frustrările unor indivizi care au crescut în același cuib și au făcut averi grandioase. Ne surprinde intenția de a vota împotriva propriului Guvern a unei componente AIE, fără a-și sustrage măcar miniștrii din guvern. Demisa Guvernului înseamnă inevitabil alegeri anticipate, pe care trebuie să și le asume.

UPDATE. Mihai Godea, deputat neafiliat: Nu-mi face nici o plăcere să votez alături de comuniști. Îmi asum acest vot. Votul meu nu vine sa confirme ca PCRM are dreptate, ci că voi nu aveți dreptate.

UPDATE. Corina Fusu, deputat PL: Unii specialiști susțin că în R.Moldova nu au fost trași la răspundere pentru acte de corupție oameni suspuși. Știm ce se întîmplă și în Ucraina și în Georgia. Rusia vrea sa împiedice integrarea în UE a țărilor din fosta Uniune Sovietică.

UPDATE. Valeriu Ghilețchi, deputat PLDM: Criza prin care trecem este una amorală. Stăm în fața unui examen moral. Guvernul R.Moldova nu este o fecioară, asta nu există nicăieri în lume.

UPDATE. Mihai Ghimpu, lider PL: Noi nu vom vota moțiunea de cenzură. Noi nu putem merge înainte în frunte cu Dumneavoastră în fruntea Guvernului.

UPDATE. Igor Dodon: Pentru ce ne trebuie așa guvern corupt și generator de haos? Unica soluție este demisia. Am votat demisia lui Plahotniuc, azi votam demisia lui Filat. Cu așa guvern nu există nicio șansă pentru viitorul copiilor noștri. Vom pleda pentru anticipate, dacă nu va fi un guvern tehnocrat. Următoarea guvernare va fi de centru-stînga.

Liliana Palihovici: Nu aruncați cu pietre într-un guvern. Acest vot înseamnă că zborul copiilor, nepoților într-o lume mai prosperă va fi sfîrșit.

Vladimir Voronin: „Noi trebuie să organizăm alegeri anticipate și democratice. Să nu încercați pe timp de noapte să încheiați alianțe și coaliții, că nu veți fi susținuți de popor”.

Înainte de a supune votului moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, prim-ministrul Vladimir Filat prezintă un raport de activitate al Guvernului. Premierul a ținut să menționeze toate realizările pe care le-a obținut executivul, dar s-a referit și la restanțele acestuia. Potrivit premierului, reforma justiției este una dintre cele mai mari restanțe. Astfel, potrivit lui, au fost făcuți unii pași, dar aceștia nu au determinat schimbarea în totalitate. De asemenea, Filat a spus că, în domeniul protecției concurenței, administrarea fiscală și administrarea vamală mai sînt multe de făcut.

Printre realizările atribuite Guvernului, premierul s-a referit la eliminarea deficitului bugetar, care era de 15%, majorarea locurilor de muncă, majorarea salariului mediu pe economie cu 600 de lei, majorarea investițiilor străine în Moldova cu 25%, asigurarea mai multor localități cu sisteme de irigare.

Premierul a adăugat că, pînă în prezent, au fost reabilitate peste 170 km de drumuri, iar Guvernul preconizează să mai reconstruiască pînă în 2015 circa 1500 km, ceea ce reprezintă întreaga rețea de drumuri naționale.

La capitolul realizări, premierul a menționat și majorarea salariilor primarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав