Cutremure stiri: 506

Noul scrutin anticipat se prefigurează la orizont – declarație

6 mar. 2013,, 12:40   Politică
5279 1
Foto : tribuna.md
„Acuzațiile lui Marian Lupu precum că deputaților PD li s-a propus mită, ca să nu susțină moțiunea de cenzură sînt lansate în scopuri politice și fac parte din scenariul de demonizare a lui Filat”, declarația aparține analistului politic Nicolae Chirtoacă și au fost făcute pentru NOI.md.

Potrivit lui Chirtoacă, învinuirile sînt reciproce. „La timpul său Filat l-a învinuit pe Plahotniuc, că i-a cumpărat cu bani pe cîțiva dintre membrii conducerii PLDM-ului pentru a slăbi acest partid din interior. PCRM, de asemenea, a fost victima unor „atacuri raider”, pierzînd în finală opt deputați din fracțiunea parlamentară. Acum i-a venit rîndul și lui Lupu să-l învinuiască de aceleași păcate pe liderul liberal-democraților”, a specificat Chirtoacă.

Totodată, analistul susține că „spicherul ar trebui să vină cu probe atunci, cînd aduce astfel de acuzații”.

Clasa politică din Republica Moldova este coruptă. Aceste acuzații sînt lansate în scopuri politice și fac parte din scenariul de demonizare a lui Filat, cea ce nu contribuie la crearea unui climat necesar pentru negocieri. Oricum, toate declarațiile liderilor din AIE au mai curînd iz pre-electoral, iar noul scrutin anticipat se prefigurează la orizont”, a mai spus Chirtoacă.

La rîndul său, analistul politic Anatol Țăranu, deși susține că: „cazuri de acest gen ar putea exista”, fără a specifica anume, dacă crede, că Filat ar fi putut propune mită deputaților PDM s-au nu, analistul declară că „discursurile se sincronizează”. „Ținta este diferită, conținutul același. În Republica Moldova există foarte multă corupție politică. Nu m-aș mira să existe cazuri de acest gen. Pînă la probe contrarii acestea nu sînt nimic altceva, decît defăimări gratuite”, a menționat Țăranu.

Ieri, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova1, liderul PD, Marian Lupu l-a acuzat indirect pe Vlad Filat, că ar fi încercat să corupă deputații PDM, ca să nu susțină moțiunea de cenzură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав