Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Viorel Chetraru: Testatarea colaboratorilor CNA la poligraf se va încheia la sfîrșitul lunii martie

6 mar. 2013,, 16:32   Societate
3174 0
Foto: timpul.md
"Pe parcursul lunii curente, se va încheia testarea colaboratorilor instituţiei la poligraf", a declarat pentru "INFOTAG", directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Viorel Chetraru.

Potrivit lui, conducerea instituţiei "a avut o atitudine serioasă faţă de această procedură şi studiază cu grijă şi meticulozitate personalul recrutat".

Testarea la poligraf a început pe 23 ianuarie. Chetraru a fost primul, care a fost supus testului. Din cei 509 specialişti din cadrul fostului Centru pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, după reformare, au fost reangajaţi 336. Potrivit legii cu privire la CNA, testul la poligraf este o condiţie obligatorie la angajare. Plus la aceasta, colaboratorul poate fi supus interogatoriului în ceea ce priveşte sursele sale de venit, legalitatea obţinerii imobilului sau automobilului de care dispune.

Pe parcursul a două săptămîni, specialiştii CNA, Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi ai Ministerului Afacerilor Interne, au fost instruiţi de un expert american. Ambasada SUA în Republica Moldova şi-a asumat toate cheltuielile necesare pentru procurarea echipamentului şi instruire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?