X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 290
Transnistria stiri: 1461

PCRM nu va vota bugetul municipiului Chișinău. Află motivul

6 mar. 2013,, 16:38   Politică
3266 0
Foto : noi.md
Bugetarii din municipiul Chișinău şi-ar putea primi salariile cu întîrziere, dacă în timpul apropiat nu va fi aprobat bugetul municipal în lectură finală. Șefa direcției Finanţe din cadrul Primăriei, Veronica Herţa a declarat pentru publika.md că „în cazul în care nu este aprobat bugetul oricărei autorităţi publice locale, atunci nu se fac defalcări la veniturile generale de stat”.
Solicitat de NOI.md, liderul fracțiunii PCRM în CMC, Boris Golovin a declarat, că „nu poate fi așa ceva”.

„Oamenii nu pot primi salariile cu întîrziere, deoarece Primăria lucrează după bugetul din anul trecut, pînă la aprobarea celui nou. Sînt aberații”, a declarat Golovin.

Mai mult, Golovin susține, că prin aceste afirmații, funcționarii primăriei ar urmări să „impună consilierii comuniști să voteze bugetul”.

„Bugetul nu este pregătit. Nu-l vom vota sub forma în care este astăzi. Vom vedea, vom avea ședința fracțiunii și vom decide”, a menționat Golovin.

Golovin spune, că fracțiunea, pe care o conduce nu va vota din motivul, că nu li se iau în calcul solicitările.

„În prima lectură noi am propus 150 de milioane la partea de venituri și cheltuieli, nu au acceptat, iar la ședința precedentă au venit cu cifra respectivă. Asta e bătaie de joc. Chirtoacă crede, că Chișinăul e un poligon, care i-a fost dat ca să învețe să fie politician”, a specificat Golovin.

La rîndul său, liderul fracțiunii PL în CMC Ion Gabura spune, că toate propunerile care au venit din partea fracțiunilor din CMC, inclusiv şi cele ale comuniștilor au fost luate în calcul și sînt incluse în proiect.

„Trebuie votate și taxele locale, dacă nu-s primite nu se suplinește bugetul municipal”, a spus Gabura.

De asemenea, el a ținut să menționeze, că nu primarul general, Dorin Chirtoacă este cel care tergiversează adoptarea bugetului. El a spus, că marți, 12 martie va fi convocată ședința Consiliului Municipal, iar pe ordinea de zi vor fi incluse proiectul taxelor locale și a bugetului municipal pentru anul 2013.

„Informația a fost transmisă tuturor grupurilor politice din CMC. Dacă nu se va soluționa problema, peste o săptămînă iar se va convoca ședința și așa vom repeta pînă vor înțelege toți și vom vedea cine nu dorește votarea acestor proiecte”, a conchis Gabura.

De specificat, că bugetul municipal poate fi aprobat cu 26 de voturi din 51. La sfîrșitul lunii ianuarie, consilierii PL, PLDM, PD și consilierii neafiliați Piotr Donțov și Teodor Cârnaț urmau să semneze un acord de creare a majorității în consiliu.

„Nu a fost creată această majoritate, deoarece nu a fost semnat nici un acord. Ceea ce se întîmplă la nivel central se răsfrînge și la nivel local”, a specificat Gabura. Totodată el susține, că la ședința CMC de săptămîna trecută nu a putut fi votat bugetul, deoarece doi consilieri din PLDM au lipsit, aşa încît nu se întruneau 26 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав