Cutremure stiri: 506

Trafic de influență la Primăria Durlești, contracarat de ofițerii anticorupție

7 mar. 2013,, 10:25   Societate
2475 0
Foto : noi.md
O femeie care funcționa în calitate de specialist în relaţii cu publicul şi stare civilă în cadrul Primăriei Durlești a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind suspectată de trafic de influență. Femeia ar fi cerut de la un cetăţean suma de cinci mii de lei sub pretextul că poate influenţa consilierii localipentru a-i alocaacestuia un lot de pămînt pentru construcţia casei, relatează NOI.md.

La momentul reţinerii, suma de cinci mii de lei a fost predată benevol ofiţerilor de urmărire penală. Totodată, potrivit declarantului, funcţionara ar mai fi estorcat anterior de la el încă 1300 de euro pentru acelaşi serviciu.În cadrul verificărilor efectuate, s-a constatat că, pe lîngă cazul descoperit, femeia ar mai fi estorcat și de la alte persoane sume cuprinse între o mie și patru mii de euro pentru servicii similare.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, bănuita fiind cercetată în stare de libertate. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă de la 10 pînă la 30 de mii de lei sau închisoare de pînă la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав