Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Un grup de militari și ofițeri de poliție, pregătiți pentru misiuni în Zona de Securitate

9 mar. 2013,, 10:33   Societate
5319 0
Foto : army.md
22 de militari ai Armatei Naţionale şi angajaţi ai MAI și-au primit certificatele de absolvire a Cursului de pregătire pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate a Republicii Moldova. Timp de două săptămîni, militarii au fost instruiți de către reprezentanţi ai misiunii OSCE în Moldova, membri ai Comisiei Unificate de Control, profesori, experți şi ofiţeri, care au participat la misiuni internaţionale cu mandat ONU, relatează NOI.md.

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, generalul Igor Cutie, a menționat că menţinerea păcii în raioanele de est este una dintre cele mai importante misiuni ale statului. Tocmai de aceea, selectarea militarilor, care să execute serviciul în zona de securitate a fost una extrem de riguroasă, iar instruirea – conform standardelor occidentale.

„Ne-am propus astfel, ca înainte de a fi detașați în misiune, să vă oferim informații complete de la cei mai buni experţi. Numai în asemenea condiții, avînd o pregătire excelentă, vă veţi putea îndepliniţi obligaţiile la cel mai înalt nivel”, a spus Cutie.

Cursul de pregătire a ofiţerilor, care vor executa serviciul militar în zona de securitate a fost organizat în perioada 18 februarie - 5 martie curent la Centrul de perfecţionare continuă al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?