X 
Cutremure stiri: 506

A venit timpul să exercităm presiuni asupra liderilor politici – declarație

12 mar. 2013,, 12:45   Politică
7125 12
Foto: noi.md
Autoritățile locale, sindicatele, societatea civilă, jurnaliștii, oamenii de bună credință și alții trebuie să exercite presiuni asupra factorilor politici de decizie, ca într-o perioadă cît mai scurtă să identifice o soluție pentru a rezolva criza politică din Moldova. Declarația a fost făcută de ex-ministrul Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, în cadrul unui interviu acordat pentru NOI.md. Acesta consideră că societatea nu trebuie să admită jocurile actorilor politici, care intenționează să tergiverseze alegerea noului guvern așa cum au făcut-o și cu alegerea șefului statului.

Valeriu Ostalep crede că, din moment ce Moldova se află într-o situație grea din punct de vedere economic, social, criminogen, nu este timp pentru a tergiversa numirea unui premier. „Ei au de gînd să întindă discuțiile, să tragă mîța de coadă. Cred că acum, cînd avem un guvern nefuncțional, o majoritate parlamentară nu există, iar Curtea Constituțională este nefuncțională, este necesar ca oamenii să-și exprime punctul de vedere categoric și să-i atenționeze că poporul este cel care ia decizii. Nu trebuie de așteptat 45 de zile, pentru ca ulterior ei să spună că nu există un termen cu privire la alegerea premierului. În acest caz sînt două opțiuni – ori aleg un prim-ministru în cîteva zile, ori mergem pe calea alegerilor anticipate”, a spus Ostalep.

Potrivit ex-ministrului, nu există motiv pentru ca liderii politici să tergiverseze alegerea prim-ministrului, sugerînd că în țară sînt și alte persoane care ar putea ocupa funcția de premier. “Trebuie să-i chemăm la realitate, să se întoarcă înapoi pe pămînt. Filat spune că este gata să zboare pe lună, iar alții – să-și taie mîna pentru integrarea europeană. Voi, dacă abordați așa soluționarea problemelor, nu aveți ce căuta în funcții publice sau poate împreună să zburați toți pe lună”, a conchis Ostalep.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав