Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Scutul și sabia KGB-istă vor dispare de pe stema SIS

12 mar. 2013,, 12:37   Societate
6741 1
Foto : wordpress.com
Scutul și sabia vor dispare de pe stema Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Instituția va avea în curînd o nouă stemă, care din cea veche va păstra doar steaua cu două capete alungite. Noul logo a fost deja adoptat cu unanimitate de voturi de către Comisia heraldică de pe lîngă președinte, dar urmează să fie supusă și procedurii de votare de către Parlament, relatează NOI.md.

Șeful Aparatului Directorului SIS, Vitalie Armașu, a menționat că noua stemă a Serviciului va fi reprezentată doar din steaua cu capetele de sus și jos alungite, care simbolizează „informația și contrainformația”, dar și stema cu cap de bour a Republicii Moldova. Scutul și sabia însă vor lipsi. Potrivit lui Armașu, aceasta corespunde viziunii directorului SIS, Mihai Balan, privind „de-KGB-izarea Serviciului de Informații și Securitate”.

Instituția și-a lansat astăzi noua variantă a saitului www.sis.md, care în premieră are o pagină de contacte atît a aparatului central, cît și a subdiviziunilor teritoriale, astfel ca fiecare cetățean să poată contacta agenții SIS pentru a oferi informații ce țin de un anumit pericol pentru securitatea și integritatea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?