X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Plugaru: Orice mișcare a membrilor Alianței va duce spre înrăutățirea situației

13 mar. 2013,, 09:45   Politică
3662 4
Foto : noi.md
Fostul Ministru al Securității Naționale și deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Anatol Plugaru, se arată sceptic vizavi de rezultatele pe care le-ar putea aduce negocierile de resetare a Alianței pentru Integrare Europeană, care urmează să înceapă astăzi. Acesta susține că partidele Alianței au ajuns într-o situație numită în șah ”zugzwang”, din care nu există o ieșire simplă și, cu atît mai mult, o ieșire bună, relatează NOI.md.

Potrivit lui Plugaru, comportamentul lui Ghimpu și Plahotniuc îl aruncă pe Filat în brațele lui Voronin. Asta deoarece, odată cu pierderea postului de prim-ministru, Vlad Filat pierde sprijinul extern, iar dacă se întoarce în Alianță, e terminat și pe plan intern. Tocmai de aceea, spune analistul, răul cel mai mic pentru Vlad Filat este „scăparea de Plahotniuc cu mîinile lui Voronin”, ceea ce este o situație de extremă necesitate și ar fi înțeles și de electorat.

„Dînsul este îndreptățit să facă acest lucru, pentru că, acum cîteva zile, anume Plahotniuc cu Lupu, împreună cu voturile comuniștilor și susținerea tacită a lui Ghimpu, l-au debarcat din funcția de prim-ministru”, a spus Plugaru, menționînd că lui Filat nu-i rămîne decît să dea lovitura de grație, pentru că el nu are variante bune. „El are variante proaste, foarte proaste și catastrofale. Cel mai mic rău, subliniez încă odată, este scăparea de Plahotniuc, respectiv, Lupu și ceilalți, cu voturile lui Voronin”, a mai spus analistul.

Cît privește roadele pe care le va culege PCRM în urma acestui vot, Anatol Plugaru le-a descris ca „pară mălăiață în gura lui Nătăfleață”. „Voronin n-a făcut absolut nimic ca să-i dezbine sau să-i certe. Ei singuri se ceartă, se măscăresc, se batjocoresc, și după asta tot pe noi vor să ne convingă că așa oameni merită să ne conducă, să ne ducă în Europa, să aibă sprijinul nostru”, a conchis expertul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?