X 
Cutremure stiri: 506

Kalman Mizsei: Prim-ministru trebuie să fie Leancă

13 mar. 2013,, 11:08   Politică
3498 4
Foto : newsmoldova.ru
Fostul reprezentant special al Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Mizsei, consideră că criza politică prin care trece actualmente Moldova poate fi depășită.

Potrivit lui, liderii celor trei partide din fosta AIE ar trebui să respecte principiile democratice „pentru a menține și a continua cursul de integrare europeană a țării”.

Totodată, Mizsei consideră că partidele de guvernămînt nu ar trebui să invite Partidul Comuniștilor la discuțiile din interiorul coaliției. „Nu cred că ar fi o soluție bună”, a declarat Kalman Mizsei pentru newsmoldova.ru.

De asemenea, oficialul spune că noul cabinet de miniștri ar trebui să fie format din aceleași trei partide. „Postul de prim-ministru ar trebui să-i fie oferit, în opinia mea, domnului Iurie Leancă, care a demonstrat abilitățile necesare pentru a duce Guvernul la integrarea europeană”, a menționat Mizsei.

În opinia lui, la baza noului acord de coaliție ar trebui să se stea programul european, iar pentru a reporni Alianța, „la începutul discuțiilor, politicienii trebuie să accepte obligații reciproce, astfel, actuala coaliție va rămîne neatinsă”, a spus Mizsei.

„Moldova are nevoie de integrarea europeană. Acum, reprezentații partidelor de la conducere trebuie să-și amintească de cei cărora le-au făcut promisiuni uriașe în 2009. E timpul ca AIE să demonstreze capacitatea ei de a conduce țara sau, cel puțin, maturitatea sa politică”, a conchis Mizsei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав