X 
Cutremure stiri: 502

Pirelli: pneuri specifice pentru noile modele super-sport lansate la Geneva

13 mar. 2013,, 11:25   Ştiri Auto
1470 0

Foto: Pirelli

Pirelli prezintă anvelopele echipare de origine cu "autograf" destinate vehiculelor de prestigiu: anvelope cu marcaje unice pe flancuri, care indica faptul că amestecul de cauciuc a fost dezvoltat în mod specific pentru nevoile fiecărui constructor.

Aceste anvelope au fost omologate şi corespund nevoilor individuale ale fiecărui model, devenind în mod natural şi alegerea pentru înlocuire. Această inovaţie a fost susţinută şi de constructorii auto internaţionali, care au intensificat cererea pentru anvelope exclusive şi avansate tehnologic dezvoltate în colaborare cu inginerii Pirelli. Printre modelele echipate cu pneuri specifice Pirelli se numără Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes şi Porsche, precum şi unele dintre cele mai aşteptate maşini de la Salonul Auto de la Geneva 2013, printre care noul McLaren P1, noul LaFerrari, succesorul lui Enzo, şi noul Maserati Quattroporte.

PIRELLI PZERO ŞI CINTURATO CU MARCAJ SPECIFIC: Anvelopele Pirelli utilizate ca referinţă în procesul de dezvoltare a unui produs specific în colaborare cu producătorii auto de top sunt din gama PZero (PZero şi Zero Corsa) - anvelopele ultra performante Pirelli considerate lider mondial pe segmentul vehiculelor de prestigiu, datorită conţinutului tehnologic. Anvelopele PZero au fost lansate de Pirelli în 2007 şi au evoluat continuu în anii care au urmat datorită parteneriatelor tehnice cu cei mai mari constructori de autoturisme, care le-au şi ales pentru echiparea celor mai puternice şi prestigioase modele din gamă. Noile anvelopele PZero, dezvoltate în colaborare cu producătorii auto se remarcă printr-un marcaj unic pe flancuri, specific pentru fiecare marcă, chiar în continuarea logo-ului Pirelli.

Fiecare versiune este personalizată în funcţie de exigenţele individuale ale fiecărui model specific, nefiind vorba de o singură anvelopă PZero de prima echipare şi de o gamă completă de anvelope specifice care au origine comună. Fiecare anvelopă răspunde unor nevoi specifice ale maşinii pentru care a fost concepută. Printre cele mai recente produse se numără anvelopele pentru Lamborghini Aventador, McLaren P1 şi Maserati Quattroporte: toate fiind rezultatul strânsei colaborări dintre cercetătorii Pirelli şi inginerii fiecărui constructor. Până în prezent există 250 de omologări pentru PZero.

Caracteristicile de bază ale anvelopelor PZero sunt standarde ridicate de siguranţă datorită distanţei reduse de frânare pe carosabil uscat sau ud, comportament precis în linie dreapta sau în viraje, manevrabilitate şi confort desăvârşit.

PZero utilizează nano compoziţi speciali în amestecul de cauciuc şi pliurile carcasei, care asigură o călătorie confortabilă şi performanţe sportive. Designul benzii de rulare oferă aderenţă maximă pe suprafeţe umede datorită celor trei canale longitudinale largi şi garantează confortul acustic, profilul asimetric permiţând o uzură uniformă. Structura anvelopei PZero este concepută pentru o deformare controlată chiar şi la viteze foarte mari, de până la 370 de km/h.

PZero este disponibil în prezent în peste 130 de versiuni, dimensiuni între /50 şi /25, între 17 şi 21 inch.

Destinata de asemenea dezvoltării permanente în colaborare cu producătorii auto este şi anvelopa Cinturato P7: primul pneu de înaltă performanţă ecologic conceput de Pirelli pentru vehicule cu motoare cu capacitate medie şi mare.

Cinturato P7 reduce rezistenţa la rulare cu 20%, diminuând astfel emisiile de CO2 şi consumul de carburant cu 4,2%. Profilul asimetric al benzii de rulare, care oferă siguranţă maximă, chiar şi pe carosabil umed şi în viraje, diminuează nivelul sonor cu 30% în comparaţie cu celelalte anvelope.

PIRELLI ŞI FERRARI ÎMPREUNĂ PE CIRCUIT ŞI PE STRADĂ
Un şasiu din fibră de carbon, un sistem de recuperare al energiei cinetice (KERS) şi aproape 1.000 CP: noul LaFerrari foloseşte puterea şi tehnologia din Formula 1 pentru un model de serie.

Folosindu-şi experienţa de furnizor unic de pneuri în cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor, Formula 1, Pirelli a dezvoltat o gamă de pneuri specială pentru cel mai nou model produs la Maranello, care încorporează tehnologii derivate din Formula 1, dar care au fost adaptate pentru a funcţiona în condiţii mult mai variate.

Noul LaFerrari, unul dintre cele mai aşteptate modele ale anului, va fi echipat cu o anvelopă unică PZero Corsa Asymmetric cu dimensiunile 265/30-19 pe faţă şi 345/30-20 pe spate.

Inginerii de la Pirelli au lucrat împreună cu cei de la Ferrari şi au mărit suprafaţa de contact a anvelopei cu asfaltul. Datorită dimensiunilor speciale, mai mari ale anvelopelor faţă, subvirarea a fost redusă, ceea ce îmbunătăţeşte virarea şi aderenţa maşinii în viraje.

Una dintre direcţiile de cercetare principale în dezvoltarea noilor pneuri asimetrice PZero create pentru Ferrari a fost structura, atât a pneurilor faţă cât şi spate. Acestea au fost proiectate asimetric pentru a face faţă forţelor considerabile la care este supusă o maşină capabilă să accelereze de la 0 la 200 km/h în 7,3 secunde. Pentru a obţine cea mai bună sinergie între anvelope şi suspensii, inginerii Pirelli au conferit grade diferite de rigiditate ale taloanelor interior şi exterior, diferenţa fiind în jur de 5%. Aceasta asigură cea mai bună aderenţă posibilă şi stabilitate performantă în orice condiţii de utilizare.

PIRELLI ECHIPEAZA NOUL LAMBORGHINI AVENTADOR LP 700-4 ROADSTER CU PNEURI SPECIFICE PZERO

Compania cu sediul la Milano a dezvoltat o versiune specifică a anvelopelor PZero pentru noul model Aventador LP 700-4 Roadster.

Pneurile PZero special concepute pentru noul model Lamborghini sunt rezultatul colaborării dintre inginerii Pirelli şi Lamborghini, care au reuşit să dezvolte o soluţie inovatoare care garantează cea mai bună stabilitate, confort sporit şi manevrabilitate pentru un vehicul capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 3 secunde şi să atingă o viteză maximă de 350 de km/h.

Munca de cercetare a tehnicienilor Pirelli s-a concentrat în mod particular asupra benzii de rulare a pneurilor. Pentru a se adapta cât mai bine exigentelor sistemului de tracţiune Lamborghini, au fost utilizate materiale speciale şi compuşi cu rigiditate mai ridicată. Astfel s-a obţinut un control al deformării anvelopei, menţinându-se înaltele performanţe şi caracteristicile de rulare în orice condiţii de utilizare.

PIRELLI DEZVOLTA PNEURI SPECIFICE PENTRU CEI 960 CP AI MODELULUI P1
Pirelli, partener tehnologic al McLaren şi unic furnizor de pneuri al acestuia, a dezvoltat special o versiune a pneurilor PZero Corsa pentru cel mai recent supercar produs în uzina de la Woking.

Modelul P1, lansat la Salonul Auto de la Geneva 2013, va fi echipat cu pneurile cu profil asimetric PZero Corsa cu dimensiunile: 245/35ZR19 pe faţă şi 315/30ZR20 pe spate. Inginerii Pirelli au dezvoltat o soluţie inovatoare capabilă să garanteze stabilitate şi manevrabilitate maxime pentru această maşină care atinge o viteză de top de 360 km/ora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав