X 
Cutremure stiri: 501

Unii comercianți de la Ciocana acuză primarul general de adoptarea unor decizii „tendențioase”

13 mar. 2013,, 17:40   Societate
2702 0
Foto : newsmoldova.com
Mai mulți agenți economici, deținători a nouă gherete care comercializează produse alimentare și de primă necesitate, acuză primăria capitalei de luarea unei decizii ilegale de evacuare a gheretelor lor. Aceștia susțin că primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziție vădit tendențioasă, ce ar favoriza un agent economic mai mare și cu „pile” în instituțiile statului, relatează NOI.md.

Potrivit deținătorilor de gherete din strada Ginta Latină, 17, sectorul Ciocana al capitalei, decizia de evacuare a gheretelor a fost luată de primarul general al capitalei pe motivul unor plîngeri din partea locatarilor din preajmă, dar și ale unor agenți economici. Astfel, aceștia dau vina pe administratorul firmei „Nisa-T”, Nicolae Arnaut, care a construit la aceeași adresă un Centru Comercial.

Comercianții spun însă că Centrul nu corespunde normelor de securitate privind construcţia şi desfășoară o activitate contrar destinaţiei. Totodată, aceștia susțin că Arnaut ar avea pile la primărie, deoarece certificatul de urbanism i-a fost eliberat firmei într-un timp record de cîteva zile de la data emiterii dispoziţiei primăriei, chiar dacă deciziile de acest gen trebuie adoptate de Consiliul Municipal Chișinău, și nu de Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав