Cutremure stiri: 506

Moldova continuă să majoreze importurile de energie electrică din Ucraina

14 mar. 2013,, 12:58   Economie
2475 0
Foto: bankwatch.org
Moldova, în ianuarie-februarie 2013, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a majorat importurile de energie electrică din Ucraina cu 26,1% - pînă la 117,4 mil. kW/h. Datele sînt prezentate de Ministerul Energiei și Industriei Cărbunelui al Ucrainei. Livrarea comercială de energie electrică din Ucraina în Moldova, de la 1 aprilie 2011, este efectuată de ”DTEK Power Trade”, parte a celei mai mari companii energetice private din Ucraina "DTEK", deținută de renumitul om de afaceri Rinat Ahmetov.

Costul energiei electrice din Ucraina pentru Moldova este de 6,9 cenți pentru 1 kW/h, ceea ce corespunde prețului de vînzare al energiei electrice de la Centrala Hidroelectrică din Moldova, situată în regiunea transnistreană, și care este deținută de către compania rusă ”Inter RAO EES”. Contractul prevede furnizarea lunară a energiei electrice din Ucraina într-o cantitate suficientă pentru a satisface pe deplin nevoile reţelelor de distribuţie din Nordul și Nord-vestul Moldovei (RED-Nord și RED Nord-Vest). În anul 2012, Ucraina a furnizat Republicii Moldova 845,7 mil. kW/h de energie electrică sau cu 27,1% mai mult decît în anul 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав