Cutremure stiri: 505

S-a decis: Vom mînca carne de bivoli indieni

15 mar. 2013,, 09:00   Societate
8157 4
Foto: mosoxota.ru
Au fost anunțate rezultatele examinării la capitolul securitate și calitate a cărnii de bivol din India care a provocat un scandal în Republica Moldova. Potrivit informațiilor oferite NOI.md de către directorul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, Nicolae Gangal, pe 4 martie, a fost efectuată o analiză a unei probe de carne și limbă de bivol.

"Conform protocoalelor de examinare, acest produs corespunde tuturor parametrilor RM și nu reprezintă un pericol pentru sănătate", a spus el. Potrivit lui, carnea va fi supusă prelucrării industriale.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a specificat că livrarea de carne de bivol în republică nu este interzisă, dar trebuie întreprinsă o serie de măsuri. Între timp, în Europa și într-un șir de state din CSI, importul produselor de carne din India este interzis din cauza situației sanitaro-epidemiologice precare din țară.

Pe lista Biroului Internațional de Epizotii (OIE) sînt țări din care nu se recomandă exportul de carne. În aceste țări, animale sînt infectate cu diferite boli. De exemplu, în India, este răspîndită Encefalopatia spongiformă la bovine. Boala respectivă este foarte periculoasă și poate dăuna sănătății umane. India permanent figurează pe această listă, deoarece bivolii viețuiesc în sălbăticie și nu pot fi controlați.

Potrivit ziarului "Timpul", în prezent, încă trei conteinere cu carne de bivoli din India au fost transportate în Moldova pe cale maritimă și se află acum în Portul Giurgiulești.

Reamintim că, acum două săptămîni, 72 de tone de carne de bivol au fost livrate la una dintre întreprinderile din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав