Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Reprezentanții politici ai Moldovei și Transnistriei nu au reușit să convină asupra înregistrării numerelor auto „neutre”

15 mar. 2013,, 10:06   Societate
3466 0
Foto: rutowns.ru
Joi, la întrevederea de la Tiraspol, reprezentanţii politici ai Moldovei şi Transnistriei la procesul de negocieri, Eugen Carpov şi Nina Ştanschi, au convenit asupra modelului plăcuţelor de înmatriculare "neutre" ale vehiculelor din regiune pentru transporturi internaţionale, dar nu au reuşit să se înţeleagă cine va emite autorizaţiile pentru transporturi.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa tiraspoleană, Ştanschi după întrevedere a declarat: "Cu regret, nu am reuşit să ajungem la o schemă generală, comodă pentru toţi. Avem viziuni diferite asupra anumitor paşi, dar sarcina majoră este ca agentul economic să poată profita de oportunităţile pe care noi încercăm azi să le creăm la masa de negocieri. Noi propunem ca săptămîna viitoare experţii fie să elaboreze o viziune comună asupra schemei, fie să prezinte variantele lor de scheme tehnologice privind obţinerea autorizaţiilor".

Eugen Carpov a confirmat faptul că rămîn necoordonate "elementele procedurii de înregistrare a numerelor "neutre" la Centrul de resurse Informaţionale de Stat REGISTRU şi la secţia interraională de înregistrare-examinare a inspectoratului auto de stat al MAI transnistrean".

"Trebuie să discutăm în privinţa acesteia, dar şi să creăm o bancă de date pe care am propus-o să existe la Chişinău, pentru că Moldova va fi responsabilă în faţa comunităţii internaţionale pentru aceste numere", a spus Carpov.

Experţi ucraineni, ruşi şi alţi experţi internaţionali urmează să fie antrenaţi în elaborarea schemei de obţinere a autorizaţiilor. Aceştia îşi vor formula recomandările şi îi vor orienta pe experţi în ce măsură, sub aspectul traficului internaţional, această schemă este acceptabilă şi conformă, inclusiv cu Convenţia de la Viena privind circulaţia rutieră.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?