Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Vasile Tarlev: între o viitoare Alianţă nefuncţională şi alegeri anticipate aleg anticipatele

18 mar. 2013,, 14:32   Politică
6829 11
Foto: eurasianews.md
În actualele condiţii politice şi economice din ţară ar fi bine, dacă Alianţa pentru Integrare Europeană ar fi reformată. Însă dacă în cadrul acesteia nu va exista din nou colaborare, funcţionalitate, stabilitate şi eficacitate, atunci ar fi mai bine să fie organizate alegerile parlamentare anticipate. De această părere este fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev.

Solicitat de reporterul "INFOTAG", fostul premier a menţionat că "încăpăţinarea şi ambiţia unor lideri politici a dus la declanşarea crizei politice, care a prejudiciat considerabil imaginea Republicii Moldova".

"Consecinţele acestei crize cred că vor fi foarte grave pentru ţară. Părerea mea este că persoanele care sunt abilitate cu împuterniciri de a face ordine în Republica Moldova, fac speculaţii, joacă un joc murdar şi necinstit, în condiţiile în care situaţia economică este gravă. Aceştia însă vor fi taxaţi la alegeri, indiferent că va fi vorba de alegeri anticipate sau ordinare", a spus Tarlev.

Întrebat dacă în opinia sa se va reuşi formarea unei noi Alianţe dintre PLDM, PD şi PL, fostul premier a menţionat că "în prezent cancelariile europene, care stau în spatele acestor partide, depun toate eforturile în acest sens".

"Aceste trei partide vor fi practic impuse să găsească puncte de tangenţă pentru a forma o nouă Alianţă. În caz contrar, acestea îşi taie creanga de sub picioare. Evident, o nouă Alianţă ar fi o soluţie mai bună decât alegerile anticipate. Asta însă doar în condiţiile în care membrii viitoarei Alianţe vor avea o comunicare bună, vor fi eficienţi şi vor fi în stare să asigure stabilitatea în ţară. În caz contrar, mai bine să fie organizate alegeri anticipate", a conchis fostul premier Vasile Tarlev.

Notă informativă: În prezent, membrii fostei Alianţe pentru Integrare Europeană se află în plin proces de negocieri pentru formarea unei noi Alianţe de guvernare. AIE 2 s-a destrămat după ce Guvernul Filat a primit vot de neîncredere din partea Parlamentului pe data de 5 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?