X 
Cutremure stiri: 502

Chetraru: CNA trebuie să-și justifice existența pînă la vară

18 mar. 2013,, 17:17   Societate
5204 2
Foto : adevarul.ro
Centrul Național Anticorupție trebuie să-şi justifice existenţa și eficienţa pînă la vară. Termenul a fost dat chiar de directorul general al CNA, Viorel Chetraru, în cadrul unei întrevederi cu experţi anticorupţie şi reprezentanți ai mass-media din mai multe ţări, printre care Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Georgia şi România, relatează NOI.md.

Întrebat dacă Centrul Naţional Anticorupţie justifică încrederea contribuabilului, dar şi investiţiile materiale, Chetraru a precizat că noul Centru trebuie să-şi demonstreze eficienţa într-un timp cît mai scurt. „Nu avem timp de pierdut. Trebuie să demonstrăm performanţă şi eficienţă. Altfel existenţa noastră nu e justificată. Acest termen ar fi pînă în vara acestui an”, a spus șeful CNA.

Chetraru le-a mai spus oaspeților că „cercetarea penală a unor înalţi funcţionari de stat, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, este o premieră pentru Moldova”. Potrivit lui, acest lucru a fost posibil, grație voinţei politice de care au dat dovadă Guvernul şi partidele parlamentare, precum și „votul de încredere acordat conducerii CNA şi trecerea instituţiei din subordinea Guvernului sub control parlamentar”.

Vizita de informare la CNA a fost organizată de „Transparency Internaţional Moldova”, în scopul de documentare şi preluare a practicilor pozitive ale diferitor state în prevenirea şi combaterea fenomenului corupţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав