X 
Cutremure stiri: 506

Întreaga lume va privi către Vatican. Astăzi va fi întronizat Papa Francisc

19 mar. 2013,, 10:32   Externe
2865 0
Foto : forbes.ru
Papa Francisc va fi întronizat, astăzi, în piaţa Sfîntul Petru de la Vatican, sub privirile a sute de mii de enoriaşi, printre care şi peste o sută de delegaţii din întreaga lume. Autorităţile locale au estimat că evenimentul va aduce un milion de turişti la Roma, fapt pentru care au mărit numărul patrulelor de pe străzi, ca măsură de precauţie, scrie antena3.ro.

Ceremonia de întronizare a Sfîntului Părinte va începe în jurul orei 10. Pregãtirile pentru ceremonia de întronizare a noului Suveran Pontif, Papa Francisc întîi, au intrat pe ultima sută de metri în piaţa Sfîntul Petru.

Întronizarea Papei Francisc întîi va aduce aproximativ un milion de vizitatori în Roma. Autorităţile locale au luat măsuri de precauţie şi au mărit numărul patrulelor.

Pe lîngă sutele de enoriaşi, la eveniment vor participa şi peste 130 de delegaţii din întreaga lume, printre care şi preşedintele Macedoniei, vicepreşedintele Uruguaiului, dar şi liderul statului Zimbabwe. Acesta din urmă a făcut uz de o excepţie de la interdicţia de pătrundere în spaţiul blocului comunitar, care i-a fost impusă pentru abuzuri împotriva drepturilor omului.

Un alt participant extrem de important este patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu Întîi, primul lider spiritual al lumii ortodoxe ce va participa la o ceremonie de întronizare a unui Suveran Pontif.

Jorge Mario Bergoglio, care şi-a ales numele Francisc pe perioada pontificatului, a fost ales în funcţia de Sfînt Părinte la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor, în urma demisiei Papei Benedict al 16-lea de la tronul Vaticanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав