X 
Cutremure stiri: 506

Nina Ştanschi: Locul Transnistriei în procesul de integrare euro-asiatică este predeterminat

19 mar. 2013,, 12:09   Societate
3268 1
Foto: obzormd.com
Locul Transnistriei în procesul de integrare euro-asiatică este predeterminat, susţine pretinsul ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanschi.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la site-ul instituţiei de politică externă a regiunii că Ştanschi a declarat, într-un interviu acordat grupului de filmări al Institutului de Cercetări Strategice din Rusia (RISI), care realizează un film despre Transnistria, că integrarea euro-asiatică este "vectorul de dezvoltare principal al RMN".

"Aceasta este una dintre direcţiile principale ale politicii noastre externe, este prioritatea noastră. Atunci cînd vorbim despre integrarea euro-asiatică, subînţelegem comunitatea geografică, dar şi cea socială, culturală, umanitară", a subliniat Ştanschi.

Responsabila a apreciat înalt rolul Rusiei în asigurarea păcii şi a stabilităţii în regiune, menţionînd că "potrivit estimărilor multor experţi, operaţia de menţinere a păcii de pe Nistru după mulţi parametri este cea mai reuşită din lume".

"Pentru Transnistria nu se pune deloc problema privind modificarea formatului de menţinere a păcii sub orice formă, atît timp cît nu a fost elaborat un sistem funcţional de garanţii în procesul de negocieri, nu a fost identificată formula de rezolvare paşnică a conflictului, atît timp cît conflictul nu este soluţionat", a accentuat Ştanschi.

Conform spuselor ei, "recunoaşterea Republicii Moldoveneşti Nistrene rămîne a fi obiectivul major al politicii externe a statului".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав