Cutremure stiri: 505

Inspectoratul Naţional de Patrulare, dotat cu 90 de automobile noi

19 mar. 2013,, 18:13   Societate
6717 2
Foto: noi.md
Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 90 de automobile noi pentru Inspectoratul Naţional de Patrulare. Acestea au costat peste 17 milioane 900 de mii de lei și vor fi achitate în rate timp de trei ani.

Automobilele sînt de model Skoda Rapid și au fost achiziționate în urma unei licitații publice. Acestea sînt dotate cu sisteme de localizare GPS și cu cîte trei camere video, care vor transmite, în direct Centrului de Monitorizare ce se întîmplă în interiorul și exteriorul automobilului.

De asemenea, cîteva dintre ele sînt dotate cu: radare performante, sisteme de identificare a automobilelor parcate ilegal, tablete digitale cu soft pentru aplicarea automată a amenzilor, căști, veste antiglonț, alcoolteste și stații radio.

Prețul unui automobil cu inscripție aplicată, acumulatoare speciale și girofar instalat de distribuitor este de 199.000 de lei. INP intră în posesia automobilelor noi, dotate cu echipamente moderne. O parte din echipament, în valoare de peste 70.000 de dolari este donat de Ambasada SUA.

Inspectoratul Naţional de Patrulare este o subdiviziune polițienească de elită nouă, creată în cadrul reformei MAI, pentru a asigura patrularea întregii țări și a eficientiza eforturile inspectoratelor locale în prevenția și descoperirea infracțiunilor. În cadrul INP activează 1400 de ofițeri de poliție distribuiți în trei regiuni ‒ Nord, Sud și Centru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав