X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Negocierile pentru crearea AIE 3 iau noi turații, spun negociatorii

19 mar. 2013,, 16:07   Politică
4528 3
Foto: simpalsmedia.com
Cea de a patra rundă de negocieri dintre colegii din fosta AIE, a fost una foarte constructivă și avansează cu o viteză mult mai mare.

Cel puțin asta au declarat negociatorii din fosta AIE, care susțin că printre subiectele abordate la ședința de azi au fost: activitatea mai multor instituții din cadrul executivului și modul cum au activat acestea anterior, relatează NOI.md. Cele mai succinte declarații le-a dat reprezentanta PLDM Liliana Palihovici, care a spus că atunci cînd va exista un rezultat final pe marginea discuțiilor, presa va fi informată. Palihovici consideră că negocierile trebuie să continue cît va fi necesar, pentru ca să fie găsită o soluție privind depășirea crizei politice.

Reprezentantul PD, Adrian Candu a spus la rîndul lui că astăzi s-a discutat despre instituțiile Guvernamentale, iar mîine se va discuta despre Parlament. “Nu se discută acum, nici săptămîna trecută nu s-a discutat despre partajarea instituțiilor. Sînt probleme. În țară nu este atît de bine ca să spunem că a funcționat totul. Trebuie o analiză la rece ca pe viitor să fie mai bine, și în lucru, și în comunicarea între instituții”, a spus Candu. Potrivit lui, fiecare partid la negocierile următoare va veni cu propuneri în legătură cu îmbunătățirea activității unor instituții pe viitor.

La rîndul său, reprezentanta PL, Corina Fusu, a spus „runda a fost una productivă, consistentă și se avansează cu o viteză mult mai mare. Discutăm, prioritățile care sînt incluse în Acordul de Integrare Europeană 2 și ne gîndim la aceste priorități ca să găsim instrumente de garanţie care vor fi implementate în viață”, a spus Fusu.

Potrivit ei, în AIE-2 erau 7 priorități, iar acum se discută privind stabilirea unor mecanisme de respectare a acestor priorități, iar în caz de necesitate și de aplicarea sancțiunilor.

Menționăm că negocierile privind AIE-3 au avut loc și pe parcursul zilei de ieri, însă negociatorii au fost mult mai misterioși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?