Cutremure stiri: 506

Plugaru: Moldova poate avea în premieră un Procuror General independent

20 mar. 2013,, 09:00   Politică
4571 4
Foto : noi.md
Fostul ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, este de părere că după demiterea lui Valeriu Zubco, Republica Moldova ar putea avea, pentru prima dată, un Procuror General independent. „Asta în cazul în care, votarea candidaturii selectate de Comisie va avea loc pînă la o eventuală refacere a așa-numitei Alianțe pentru așa-numita Integrare Europeană”, a specificat Plugaru într-un interviu acordat portalului NOI.md.

Potrivit lui Plugaru, din cei cinci candidați rămași în concurs, toți sînt mai mult sau mai puțin buni, însă ar fi bine ca în ultima fază Comisia să aleagă între Mihai Petrache și Valeriu Pleșca. „Nici unul, nici altul nu prea s-au repezit să critice ceea ce a fost numit Alianță și ceea ce rămîne a fi opoziția partidului comuniștilor și poate că asemenea atitudine față de problematica social-politică le va fi de folos astăzi. La fel, nici unul din cei doi nu poate fi bănuit în legături tainice cu cineva din actualele patru partide parlamentare ceea ce, de asemenea, ar putea fi favorabilă unei alegeri”, a spus Plugaru.

În timp ce atuurile lui Petrache sînt nivelul de pregătire, cunoașterea profundă a legislației și experiența activităţii în Procuratură, Pleșca este un om cu caracter și „are experiența business-ului și, în cazul în care va fi votat, va ști cum să arate business-ului calea cea dreaptă”, consideră Plugaru.

„Șansele lui Pleșca pot fi mai mari ca ale lui Petrache în cazul în care domnia sa și-ar fi refăcut relațiile cu PCRM, iar PCRM-ul va participa la această votare. Pentru că, în cazul în care comuniștii nu participă, va fi greu de adunat o majoritate în privința unui om, personalitate puternică, dar contradictorie și ea ca tot prin ce trecem noi în aceste două decenii”, a mai spus fostul ministru al Securității Naționale.

Cu toate acestea, indiferent cine dintre ei va fi înaintat Parlamentului, potrivit lui Plugaru, ar fi bine ca după asta cei doi să colaboreze între ei pentru că „ambii sînt puternici și ambii au cu ce să se completeze unul pe celălalt”. „Ar putea fi un tandem foarte serios”, a conchis ex-ministrul Securității Naționale, Anatol Plugaru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав