Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Lui Marian Lupu i se cere o altă componență a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General

20 mar. 2013,, 12:53   Politică
4042 4
Foto : privesc.md
Candidatul la funcția de Procuror General al Republicii Moldova, Ilie Rotaru, readmis ieri la concurs, solicită spicherului Parlamentului, Marian Lupu, refacerea componenței Comisiei. Acesta nu este de acord cu prezența în componența comisiei a preşedintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, a celor trei procurori, dar și a preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Integritate, Anatolie Donciu, fost procuror, relatează NOI.md.

Potrivit lui Rotaru, Procurorul General este superior tuturor celorlalți reprezentanți ai procuraturii și nu este corect ca acesta să fie ales de procurorii ierarhic inferiori. În locul acestora, din Comisie ar putea face parte deputați, ONG-iști sau chiar jurnaliști.

De menționat că în cadrul ședinței urgente organizate ieri în urma contestațiilor depuse de Ilie Rotaru, Vitalie Pîrlog și Boris Muravschi, Comisia a luat decizia de a-i admite în cea de-a doua etapă a concursului. Asta chiar dacă, inițial, cei trei candidați n-au întrunit numărul necesar de voturi pentru promovarea în etapa secundă a concursului, iar regulamentul, privind activitatea Comisiei nu prevedea posibilitatea de contestare a deciziilor. Astfel, Corneliu Gurin, consideră că regulamentul ar putea suferi modificări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?