X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Hollande: "Nivelul ridicat de amenințare" teroristă în Franța

20 dec. 2016,, 19:00   Externe
3096 0

Franța se confruntă cu un "nivel ridicat de amenințare" teroristă, dar dispune de asemenea de un plan de vigilență "deosebit de ridicat", a declarat marți președintele francez Francois Hollande, a doua zi după atentatul comis într-un târg de Crăciun la Berlin, potrivit AFP.

"Avem un nivel ridicat de amenințare și avem un nivel și un plan de mobilizare și vigilență deosebit de ridicate, de asemenea,", a declarat șeful statului, în finalul unei întrevederi cu președintele Senegal, Macky Sall.

În 2015 și 2016, Franța a cunoscut mai multe atentate sângeroase, între care un atac la Nisa (sud-est), cu un camion care a intrat în plin într-o mulțime, atentat soldat cu 86 de morți la 14 iulie, chiar de ziua sa națională.

"Aș dori să-mi exprim, în numele Franței, solidaritatea și compasiunea față de Germania, care tocmai a fost lovită de un atac terorist la Berlin" (12 morți), a declarat Francois Hollande, în preambulul declarației sale de presă.

El a precizat că "va vorbi direct" cu Angela Merkel în "această după-amiază" pentru a-și exprima "compasiunea" și "sprijinul".

"Franța știe ce înseamnă un atac terorist, că aceasta poate provoca durere și de asemenea nefericire și cât trebuie să fim de uniți și solidari. Și aceasta e necesar pentru o țară când este lovită și trebuie pentru toată Europa și așa trebuie pentru lumea întreagă în fața amenințării teroriste", a subliniat el.

"Aici în Franța, toate dispozițiile au fost deja date pentru ca noi să putem să securizăm pe cât posibil toate locurile și în special târgurile de Crăciun și alte asemenea activități", a precizat șeful statului francez.

Târgul de Crăciun de pe Champs-Elysees din Paris figura printre cele zece ținte potențiale vizate de șase indivizi arestați recent în Franța, care plănuiau un atentat la 1 decembrie în regiunea pariziană.

Ministrul francez de interne Bruno Le Roux le-a cerut marți francezilor "să se distreze", dar în același timp "să fie prudenți" în timpul sărbătorilor de la sfârșitul anului. "Cer vigilență fiecăruia, cer să nu existe un climat de teamă. Vom asigura protecția teritoriului nostru și a concetățenilor noștri", a asigurat Bruno Le Roux la postul de radio Europe 1.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?