Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Atacatorul din Berlin ar fi un tunisian de 21 de ani

21 dec. 2016,, 14:25   Externe
3502 1

Anchetatorii germani susțin că o arestare în cazul „atentatului” din piața de Crăciun de la Berlin este iminentă, iar atacatorul ar fi, de fapt, tot un tunisian, ca și în cazul atacului de la Nisa.

Cel mai căutat bărbat din Europa este un tunisian de 21 de ani, Anis A., potrivit presei germane, care s-a născut în Tatouine în 1992. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au găsit actul lui de identitate, sub scaunul pe care a stat în camionul cu care a intrat în mulțime. Polițiștii susțin că au găsit sânge de al lui în cabină și că acesta ar putea fi grav rănit, fapt pentru care au înceut să facă controale în spitalele din Berlin și din apropiere.

Poliția din Berlin arestase inițial un pakistanez, pe nume Naved Baluch, ca principalul suspect al atacului de luni seara din berlin, însă acesta a fost eliberat marți seara din lipsă de deovezi, autoritățile precizând că atacatorul este încă în libertate și înarmat.

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion condus de un francez de origine tunisiană a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci. Până acum, Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, precum cele din Franța și Belgia, însă țara era în alertă sporită. Atacul a fost revendicat de două ori de gruparea jihadistă Stat Islamic, însă teroriștii nu au dezvăluit identitata atacatorului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?