Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Rogozin speră că relaţiile cu Moldova se vor îmbunătăţi

22 dec. 2016,, 16:00   Politică
3167 1

Vicepreşedintele Guvernului rus, Dmitri Rogozin, speră că relaţiile cu Moldova vor deveni mai calde, datorită activităţii Guvernului Filip şi alegerii lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Moldovei.

Într-un interviu pentru publicaţia "Комсомольская правда", Rogozin a menţionat că "în Moldova sînt nişte activişti politici, de genul ministrului rusofob Anatol Şalaru, care continuă să aţîţe situaţia în jurul Transnistriei".

"Acestora vreau să le spun aşa: calea care trece printr-un război civil, pentru ca "să te distrezi frumos în Europa fără vize" este nu pur şi simplu stupidă, ci criminală", a spus Rogozin, care consideră că "mai corect şi mai patriotic ar fi ca Guvernul Moldovei să revină în uniunea economică cu Rusia şi cu alte ţări, unde sînt pieţele tradiţionale pentru produsele moldoveneşti".

El şi-a exprimat regretul că lipsesc negocierile între Chişinău şi Tiraspol.

"Transnistria este izolată prin tot felul de sancţiuni. Ucraina a blocat frontiera. La frontieră permanent sînt provocări. Şi Moldova i-a întors înapoi pe jurnaliştii şi pacificatorii noştri. A fost luată decizia de a alege funcţionari pentru instituţiile şi structurile noastre din rîndul cetăţenilor FR care locuiesc pe teritoriul Transnistriei. Acum situaţia s-a deblocat puţin", consideră Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria.

Dmitri Rogozin va participa vineri, 23 decembrie, la ceremonia de învestire a preşedintelui Moldovei, Igor Dodon. La ceremonie vor mai participa viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, viceprim-ministrul Ungariei, Zsolt Semjen, şi alţi oaspeţi de onoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?