Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

În Moldova va fi interzis importul de mașini mai vechi de 7 ani

24 dec. 2016,, 10:00   Societate
6847 3

În Moldova va fi interzis din nou importul de automobile cu termenul de exploatare mai mare de 7 ani.


Acest lucru este prevăzut de amendamentele la codurile Vamal şi Fiscal şi la Legea cu privire la ordinea introducerii şi scoaterii bunurilor de pe teritoriul Moldovei de către persoanele fizice, pe care parlamentul le-a adoptat în prima lectură, comunică NOI.md.

După cum a menţionat unul din autorii proiectului, Dumitru Diacov, deputat din fracţiunea Partidului Democrat, preşedinte de onoare al PDM, scopul documentului este de a reduce de la 10 pînă la 7 ani termenul limită al mijloacelor de transport, care se permite de a fi introduse şi înregistrate în Moldova.

Amendamentele ţin cont de practica internaţională, precum şi de gradul înalt de uzură al autovehiculelor, care circulă pe drumurile Moldovei şi deseori sînt implicate în accidente rutiere. Potrivit datelor polţiei, numai de la începutul anului curent s-au înregistrat 1995 accidente rutiere, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 249 de oameni şi au fost rănite 2384 persoane. Cea mai mare parte a incidentelor s-a produs din cauza stării tehnice proaste şi a vechimii mari a mijloacelor de transport implicate în accidente.

După cum au menţionat autorii proiectului de lege, în ultimul timp s-a atestat suprasaturarea pieţei cu automobile de mîna a doua, ceea ce este un obstacol pentru dezvoltarea şi stimularea pieţei auto interne a Moldovei.

În legătură cu aceasta, pentru îmbuntăţirea calităţii parcului auto şi a securităţii circulaţiei rutiere, reducerea poluării cu gaze a mediului, termenul limită de vechime admisibil al importului automobilelor în Moldova va fi redus de la 10 pînă la 7 ani.

Această iniţiativă a fost susţinută şi de deputaţii din Partidul Comuniştilor, care au menţionat că pe timpurile guvernării PCRM vechimea admisibilă de introducere în ţară a automobilelor nu depăşea 7 ani, iar după permisiunea de a importa automobile cu termen mai mare Moldova a fost inundată de vechituri auto.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав