Cutremure stiri: 506

Lamborghini Urus: SUV-ul Lambo se lansează în versiune de serie în 2016

22 mar. 2013,, 16:23   Ştiri Auto
4319 0

Foto: Lamborghini

Lamborghini va avea un SUV de serie în maxim trei ani. Aceasta este promisiunea directorului Audi, Rupert Stadler, care susţine că noul model va fi construit pe o platformă complet nouă care va fi împrumuată şi de viitoarele Cayenne, Q7 şi Touareg.

Una dintre ultimele mărci auto rămase fără un SUV în ogradă, Lamborghini, va primi o astfel de configuraţie de caroserie pe un model în 2016. Informaţia vine din partea lui Rupert Stadler, directorul Audi, care susţine într-un interviu că modelul care se va baza pe conceptul Urus va rămâne fidel principiilor dinamice şi estetice care caracterizează restul modelelor sportive Lamborghini.

Conform înaltului oficial al grupului VW, viitorul SUV Lamborghini va fi construit pe o versiunea nouă a platformei MLB, cea pe care vor fi asamblate, de altfel, şi viitoarele generaţii ale modelelor Porsche Cayenne, Audi Q7 şi VW Touareg. La capitolul tehnic, SUV-ul mărcii din Sant'Agata va păstra caracteristicile şi motoarele de top ale fraţilor săi de grup, însă se va remarca prin design, prin proporţii, prin atitudinea sportivă şi mai ales printr-o mai bună adaptare a platformei la cererile sportive ale unui astfel de model.

Astfel, inginerii mărcii vor folosi la construcţia sa îndeosebi materiale uşoare, precum aluminiul sau fibra de carbon, în timp ce interiorul va fi unul în care nu va face rabat de la calitate în nicio privinţă. Drept urmare, preţul modelului Lamborghini va fi sensibil mai mare decât cel al fraţilor de grup. Conform unor informaţii publicate anul trecut de revista britanică Autocar, preţul la care va ajunge un exemplar al SUV-ului se va ridica la 170.000 de euro.


Vă reamintim faptul că prototipul Lamborghini Urus a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Beijing în primăvara anului trecut. Proiectul Urus a fost considerat de oficialii lamborghini prioritar în faţa proiectului Estoque, din care ar fi trebuit să fie dezvoltat un sedan cu patru uşi şi cu motor amplasat frontal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав