Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Vor primi sau nu deputații PRIME de sărbători în acest an

26 dec. 2016,, 14:56   Politică
3588 2

Deputații ar putea să nu primească prime de sărbători în acest an.


În schimb, angajații Parlamentului ar putea ridica un salariu în plus drept recompensă de sărbători.

Deputatul liberal-democrat Iurie Țap a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că subiectul primelor de sărbători la Parlament a fost discutat recent într-o ședință a Biroului permanent al Legislativului.

„În privința deputaților s-a discutat, dar nu a fost luată nicio decizie. Prime vor primi angajații Secretariatului Parlamentului și asistenții parlamentari”, ne-a spus Iurie Țap.

Informația a fost confirmată și de deputatul democrat Dumitru Diacov. Potrivit lui, angajații Parlamentului ar urma să primească bani, pentru că aceștia ar fi fost nedreptățiți atunci când Guvernul și-a remunerat anterior angajații cu ocazia sărbătorilor, iar Parlamentul nu a făcut-o. Cât despre deputați, „nu erau bani și urma să vadă dacă sunt”. Totuși, Diacov crede că „nu ar fi chiar bine” ca deputații să primească prime de sărbători, „având în vedere situația din țară”.

Deputata Maria Ciobanu spune că a lipsit de la serviciu timp de trei săptămâni, dar a auzit de la colegi că „deputaților li se va da un premiu în mărimea a jumate din salariu, iar angajaților Parlamentului - un salariu întreg drept premiu de Crăciun”.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, Ala Popescu, seceratul general al Parlamentului, ne-a direcționat la Serviciul de presă al instituției pentru a afla răspunsul la aceste întrebări. Iuliana Bordeianu, șefa Direcției Comunicare a Legislativului, ne-a spus că, în acest an, „deputații nu vor primi prime de sărbători”. Cât despre ceilalți angajați ai Parlamentului, aceasta nu a vrut să confirme, dar nici să infirme faptul că aceștia vor fi remunerați în plus de sărbători, solicitându-ne, totuși, să expediem un demers la Parlament pentru a afla informația.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав