X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Igor Dodon a decis sa-l demită pe Șalaru

27 dec. 2016,, 01:28   Politică
4516 5

Igor Dodon a anunțat că va semna decretul de demitere a ministrului Apărării, Anatol Şalaru. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii "IN PROfunzime" de la Pro TV.

Întrebat dacă va accepta candidatura lui Valeriu Munteanu, așa cum a anunțat Mihai Ghimpu, președintele a spus că "va examina cu atenție candidatura".

"Chiar îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru inițiativa de a-l demite pe Şalaru. Mîine Şalaru nu va mai fi ministru", a declarat Dodon.

Cît despre candidatura lui Munteanu, preşedintele a comentat că în opinia lui "la Ministerul Apărării trebuie să fie un ministru din rîndurile militarilor. Nu trebuie să fie la apărare veterinari sau jurnaliști".

Acesta l-a îndemnat pe Mihai Ghimpu să mai vină cu propuneri de demitere a miniștrilor liberali, fiindcă, zice el, "sînt probleme" și cu ministra Educației, Corina Fusu, și cu cel al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Amintim că PL i-a retras sprijinul politic lui Anatol Salaru, acuzandu-l că pregătea o lovitură de partid. La rândul său, Şalaru a declarat că a cerut demisia lui Ghimpu cu scopul de iniţia o reformă în PL şi de a salva partidul de la sinucidere politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?