X 
Cutremure stiri: 506

Moldova va avea un Centru Național al Cinematografiei

23 mar. 2013,, 15:54   Societate
4027 0
Foto : noi.md
În Republica Moldova va fi creat Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Acest lucru este prevăzut în proiectul legii cinematografiei, care a fost avizat astăzi de Guvern, comunică NOI.md.

CNC va fi o instituţie publică, abilitată să implementeze politica de stat în domeniul cinematografiei. Iar în cadrul instituţiei, va funcţiona Arhiva Naţională de Film şi Registrul cinematografic.

Noua lege vine să înlocuiască actualul cadru legislativ în domeniul cinematografiei, care este unul învechit şi conţine noţiuni şi norme contradictorii.

Astfel, proiectul care a fost elaborat de un grup de deputați, are drept scop actualizarea normelor legislative, care vizează domeniul cinematografiei, introducerea unor prevederi, ce armonizează cu noile politici din domeniu, dar şi lichidarea evaziunii fiscale şi pirateriei în domeniul cinematografiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав