X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Timoșenko i-a comparat pe ucraineni cu papuașii

28 dec. 2016,, 01:00   Externe
3218 6

Liderul partidului Batkivșcina, Iulia Timoșenko, a declarat că economia Ucrainei devine din ce în ce mai simplă și mai arhaică.

Declarația a fost făcută marți, 27 decembrie, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NewsOne (video este disponibil pe YouTube, minutul al 19-lea).

"Astăzi, noi, ca papuașii, comercializăm materie primă – grîu, porumb, floarea-soarelui, rapiță. Și vom obține o sumă mizerabilă de 18 miliarde de dolari din export. Italia, care a abandonat comerțul cu materia primă și vinde paste, pizza, cookie-uri, și alte produse, obține de pe un hectar de teren venituri de 10 ori mai mari", a spus Timoșenko.

La 1 decembrie, liderul partidului Batkivșcina a anunțat că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, este gata să părăsească postul de șef al statului. Potrivit ei, liderul ucrainean "tinde să cîștige cît mai mult posibil în timpul rămas". "În plus, el vrea anumite garanții în momentul în care va fi înlăturat de la putere", a spus ea.

La 14 noiembrie, Timoșenko a făcut apel către ucraineni, chemîndu-i la proteste în centrul Kievului pe o durată nedeterminată. Ea a declarat că președintele țării și Banca Națională sînt suportul corupției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?