Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Candu a adresat un îndemn către consilierii președintelui

29 dec. 2016,, 11:14   Politică
11553 9

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a sfătuit pe consilierii noului preşedinte, Igor Dodon, să-și îmbunătăţească cunoştinţele în domeniul elaborării proiectelor de lege.

Astfel spicherul a comentat iniţiativa preşedintelui de a anula Legea cu privire la transformarea creditelor urgente în datorie publică, ce presupune returnarea de către cetăţeni a miliardului furat din sistemul bancar al Moldovei.

Potrivit lui, "Legea privind transformarea creditelor urgente în datorie publică nu poate fi anulată".

"Am urmărit deja astfel de lacune din partea fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor. Cu părere de rău, consilierii prezidenţiali actuali nu au învăţat această lecţie. Aceasta este o greşeală juridică, dar care va fi examinată conform procedurii de către comisiile parlamentare", a spus Andrian Candu în cadrul unui interviu la un post de televiziune privat.

El a amintit că Curtea Constituţională a recunoscut că Legea corespunde în totalitate cu Constituţia Republicii Moldova.

Preşedintele Igor Dodon, a semnat proiectul de lege prin care se anulează obligarea cetăţenilor de a rambursa miliardele furate din sectorul bancar. Totodată preşedintele ţării a insistat asupra examinării iniţiativei legislative în regim prioritar de către Parlament. În acelaşi timp, el a anunţat intenţia de a organiza consultări pentru a găsi soluţii optime care să asigure stabilitatea bugetului şi a sistemului bancar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав