Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

David Cameron ar putea deveni noul secretar general al NATO

30 dec. 2016,, 03:00   Externe
2339 0

Marea Britanie ar putea înainta candidatura fostului prim-ministru David Cameron la postul de secretar general al NATO, comunică ziarul britanic Daily Mail.

La scurt timp după referendumul privind calitatea de membru al Marii Britanii în UE, reamintește ziarul, ministrul Apărării al țării, Michael Fallon, a declarat că după Brexit Londra va avea un rol și mai activ în operațiile NATO.

Susținătorii lui Cameron din cadrul Guvernului consideră că Londra va avea doar de cîștigat de pe urma revenirii fostului premier în marea politică. Ei au lăsat să se înțeleagă că Cameron, care cîștigă acum 2 mii de lire sterline (2352 de euro) pentru un minut la cursurile sale, este dispus să discute chestiunea promovării în unul dintre cele mai cunoscute posturi mondiale. În acest context, ziarul menționează că salariul anual brut al secretarului general al NATO constituie 260 de mii 624 de euro.

Experții sînt de părere că, pentru a avea o șansă de cîștig, un candidat la postul de secretar general ar trebui să înceapă acum să-și expună poziția în raport cu cele mai importante probleme de securitate pe cele mai mari platforme mondiale, cum ar fi Conferința de Securitate de la München și Forumul de la Davos.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?