Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Un om de afaceri moldovean, reținut în Ucraina cînd încerca să dea mită

30 dec. 2016,, 11:00   Societate
4486 1

Omul de afaceri din Republica Moldova, Serghei Neruh a fost reținut de autoritățile ucrainene după ce a încercat să dea o mită de 75 de mii de dolari procurorului militar Iakubovski N.

Acesta urma să ridice arestul navei „Sky Moon” aflată în portul Reni, transmite Agora cu referire la pravda.com.ua.

Potrivit procurorului general din Ucraina, Iuri Luțenko, omul de afaceri moldovean Serghei Neruh este fondatorul companiei NTA Invest Group S.R.O. Acesta a încercat să obțină ridicarea arestului navei și încărcăturii - 3000 de tone de sodă produsă la o uzină din Crimeea.

„Astăzi, la ora 10 dimineață într-una din cafenelele ale Kievului, Neruh S.O. i-a transmis procurorului militar Iakubovski N. o mită de 75 mii de dolari pentru ridicarea arestului navei și încărcăturii. Imediat după săvârșirea infracțiunii Neruh a fost reținut de un colaborator al Inspecției Generale a Procuraturii Generale din Ucraina”, a scris procurorul general din Ucraina, Iuri Luțenko, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că pe 20 decembrie Procuratura militară din Ucraina a înaintat suspiciuni de săvârșire a infracțiunii căpitanului navei, sub pavilion tanzanian, Sky Moon care intra ilegal în porturile Crimeii. Din aceste porturi, nava transporta în Turcia și Republica Moldova metal uzat, sodă calcinată și tehnică, semințe de in. În prezent nava arestată se află în portul maritim Reni (regiunea Odessa).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав